Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie dotyczące ADC

ʌǝуz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W ostatnim czasie gram tylko postaciami adc. Najczęściej jest to Jinx. Mam pytanie czy postaciami adc da się wycarrować np. rankedy. Jinx natomiast bardzo fajnie mi się gra więc mam jeszcze pytanie czy opłaca się nia grać?

759081466790725720585.png

Opublikowano

Jinx jest bardzo dobra postacia, early game troche slaby ale w mid/late nadganie i nie ma sobie rownych (teoretycznie)

ADC jest dosc latwo wycerowac jak sie umie gra i sie sam nafedujesz na bocie ;)

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

Da się, zwłaszcza jeżeli grasz postacią typu Vayne/Twitch.

Co do Jinx - tak, opłaca się nią grać, bardzo dobrze pushuje, na linii zwykle nie ma problemów a w late też robi swoje ;)

Opublikowano

Jinx ADC do carrowania rankedów?

Ssie, ponieważ nie ma żadnego escape, przez co w late pada przez jednego hook'a.

Na ADC polecam Vayne/Trist/Kaliste.

Kocham Renissance.

Opublikowano

Jeśli w enemy będzie mądry jungler i zobaczy, że macie nad nimi przewagę od pierwszych minut to wam nie odpuści do late game i będzie was nękać, jinx nie należy do super adc, jest taka tristana która ma doskok i dobrą R albo taka vayne i twitch który bije niesamowity dmg z R i zrobią te 3 champy więcej niż twoja jinx, ale nią też da się grać

Opublikowano

Jak jusz musisz adc to weź Ezreala - ma wszystko, i mozna ultować do recalujących sie przeciwników

Opublikowano

Średni adc poprzez brak escapu przez co jest łatwą zdobyczą. Ludzie którzy wiedzą co to focus w platynie gold + nie dadzą Ci spokoju odpuść sobie obczaj adc z escapem typu: Ez, lucian, tristana,kalista bo są to na tą chwilę dobre postacie.

Opublikowano

Piszecie jakby jinx w ogole byla jakas postacia z dupy co jest nie prawda. Jak sie dobrze nia gra sam wykierujesz gierke.

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

Piszecie jakby jinx w ogole byla jakas postacia z dupy co jest nie prawda. Jak sie dobrze nia gra sam wykierujesz gierke.

A jak dostaniesz stuna na pape to padasz jak mucha. Do jinx potrzebny jest team który będzie Cię ostro chronił. 

Opublikowano

Da sie wycarrowac gre ADC. 

W moim przypadku JINX to moj main, przy wychodzeniu z brazu carrowałem nia gierki.

Jinx ma duzy dmg z rakietek, dzięki czemu możesz poobijać przeciwników przed TF.

Kitting u tej postaci, wdg. mnie jest bardzo ważny :)

@Luuz

Co do tego to zgadzam się tobą, lecz nie zawsze :)Jeżeli enemy nie ogarnie, to mozesz jeszcze spokojnie uciec, i zalapac pare killow :)

Nie zawsze, trzeba być takim idiotą, żeby stać w środku TF, i lapać na ryj stuny.  Jak ktoś, potrafi orbwalkować, to niektóre ominie, nieprawdaż? 

.

Opublikowano

Jinx ADC do carrowania rankedów?

Ssie, ponieważ nie ma żadnego escape, przez co w late pada przez jednego hook'a.

Na ADC polecam Vayne/Trist/Kaliste.

.

Jak ty w TF ADC wchodzi sz to powodzenia

Pozycjonowanie to podstawa

W porównaniu taka vayne ma bardzo mały zasięg co w TF jest sporym minusem a jinx na swoim q wymiata 110% ad +aoe.

Taka vayne ma przestaje na lane z jinx bo BD przez nia odbijana a q , a jej ult co z tego ze daje cos tam dmg i niewidke skoro stawiamy Warda ulepszonego i z niewidki nici

Po za tym jinx jak i gdzie rzucić jej e to da radę uciec

89353087769044834742.jpg

Opublikowano

Po 1. Zanim tf'a sie zacznie ma sie juz IE i jest sie prze koksem

Po 2. Jesli ich team ma cc kupujesz qss jako drugi item PONIEWAZ qss kosztuje UWAGA tylko 1300 golda.

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

A jak dostaniesz stuna na pape to padasz jak mucha. Do jinx potrzebny jest team który będzie Cię ostro chronił. 

Dlatego trzeba umiec grac, pozycjonowanie i kite ( orbwalk etc. ) Jest 100% wazne na takiej Jinx, nie tkna Cie bo oneshotujesz i ta pasywka.

Jinx wedlug mnie jest najlatwiejszym ADC, bo nawet bez orbwalkowania ciezko sie do niej dostac, jesli pocwiczysz juke'i-unikanie hookow etc. Pozycjonowanie, farme i orbwalking to mozesz samemu carrowac rankedy.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Odkrywca
Opublikowano

carrować idzie, ale jak masz chujowego suppa co oddaje przeciwnemu adc kille głupie to musisz go odfarmić a czasem to trudne^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...